sushi-shop
sushi-shop
sushi-shop

Tojiro DP 3 warstwy HQ
Ekstremalna twardość stali VG-10

Te wysokiej jakości noże japońskie ze stali trójwarstwowej zapewniają doskonałą jakość za rozsądną cenę.
Podobnie jak w wielu nożach typu DAMAST na rdzeń noża wykorzystana jest również bardzo twarda stal VG-10. To właśnie ta twarda stal zapewnia doskonałe właściwości tnące noża. Zewnętrzne warstwy składają się z stali 13-CHROME, stali miękkich chroniących bardzo twardy rdzeń. Dzięki temu zestawieniu otrzymujemy nóż o wysokiej wytrzymałości i długotrwałej ostrości, który jest równocześnie łatwy do ponownego zaostrzenia. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej.
Uchwyt wykonany jest z bardzo trwałego i przyjaznego dla środowiska drewna ekologicznego ze skuwką w miejscu połączenia uchwytu i ostrza dającą dodatkową ochronę przed zarazkami i bakteriami.

Szlif dwustronny

Tojiro DP mały nóż do obierania

Specjalnie do obierania

Tojiro DP nóż do owoców

Do obierania i porcjowania

Tojiro DP Petty Knife

Mały nóż uniwersalny

Tojiro DP nóż uniwersalny

Uniwersalny nóż do mniejszych zadań

Tojiro DP Nakiri

Tradycyjny japoński nóż do warzyw

Tojiro DP Santoku

Do ryb, mięsa i warzyw

Tojiro DP Gyuto

Nóż szefa kuchni

Tojiro DP Gyuto

Doskonały nóż szefa kuchni

Tojiro DP Gyuto

Duży nóż szefa kuchni

Tojiro DP Gyuto

Zalecany do dużych kawałków mięsa

Tojiro DP Gyuto

Ekstra długi nóż szefa kuchni

Tojiro DP nóż do filetowania

Porcjowanie i filetowanie mięsa i ryb

Tojiro DP nóż do filetowania

Porcjowanie i filetowanie mięsa i ryb

Tojiro DP nóż do filetowania

Do porcjowania i filetowania mięsa i ryb

Tojiro DP rozbierak

Solidne ostrze i mocny uchwyt

Tojiro DP rozbierak

Solidne ostrze i mocny uchwyt

Tojiro Nóż Bunka

Bunka to odmiana noża Santoku.

Tojiro Nóż Kiritsuke

Nóż szefa kuchni

Tojiro nóż uniwersalny

Uniwersalny nóż do mniejszych zadań

Tojiro DP Santoku

Do ryb, mięsa i warzyw

Tojiro DP rozbierak

Solidne ostrze i mocny uchwyt

Tojiro DP nóż do chleba

Nóż do pieczywa